Objave za medije

Feature Image
12. studeni, 2008

Prvi projekt investiran od strane CRANE-a


12. studenog 2008. u poslovnom centru VMD predstavljen je prvi projekt u kojega je investirala hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE). Radi se o projektu pod nazivom offSpace u kojega je do sad uloženo 110.000 eura, a očekuje se da će ukupna investicija dostići iznos od oko 200.000 eura. "Anđeo" koji je prepoznao vrijednost ovog projekta je gospodin Hrvoje Prpić, jedan od osnivača i prvih investitora hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE).

Sama ideja projekta proizašla je od tvrtke Bulb (Vedran Rezar i njegov partner), a ja čim sam vidio projekt, shvatio sam da je to odlična ideja i odlučio se na investiciju. Vrlo brzo smo našli zajednički jezik i projekt je zaživio u rekordnom roku"

- izjavio je g. Hrvoje Prpić na današnjoj konferenciji za medije prilikom predstavljanja projekta.

Cilj offSpace projekta je pružiti kompletan set usluga malim poduzećima kako bi mala poduzeća imala i male troškove i dovoljno vremena da se posvete svojem osnovnom poslu koji im donosi novac. Projekt pruža četiri osnovne usluge od kojih je najzanimljivija VirtualOffice, odnosno virtualni ured.

Virtualni ured je nova usluga na hrvatskom tržištu gdje se već za 99 eura mjesečno za korisnika rješavaju sve njegove dnevne obaveze. Kupnjom te usluge korisnik dobiva prestižnu adresu u poslovnoj zgradi A klase, operatera koji se javlja na korisnikov telefon u ime njegove tvrtke, recepcionara koji zaprima stranke i poštu.

Post Image

Druga usluga je kratkoročni najam ureda koji su potpuno uređeni sa internet priključkom, te telefonskom i telefaks linijom. Za one kojima je ured preskup postoji mogućnost i najma radnog stola koji također posjeduje telefonsku liniju, telefaks i internet priključak.

U nekim slučajevima virtualni ured i radni stol nije dovoljan jer kada Vam dođu stranke treba ih negdje i primiti. Za te slučajeve projekt offSpace osigurao je najam sobe za sastanke već od 99 kn/sat, a za veće događaje i konferencijsku dvoranu koja može primiti do 60 osoba plus 5 predavača.

Naš je cilj da svatko može za mali novac osnovati poduzeće i početi sa radom, a da ne napušta svoje radno mjesto u nekoj drugoj tvrtci. Sve poslove za njega obavljamo mi, a on svoj posao može obaviti i nakon radnog vremena. Osim toga, naša usluga je odličan izbor i za male tvrtke koje već rade jer će na jednom mjestu riješiti većinu svojih dnevnih obaveza bez potrebe za napuštanjem radnog mjesta. Više o tome na www.uredi.hr.

- izjavio na predstavljanju projekta g. Željko Nikšić, ujedno i voditelj projekta offSpace.